Schoonmaken met het gehele gezin? Dit is hoe je het doet!

Je bent druk met het huishouden, maar als je eens goed om je heen kijkt, ruim je alleen maar rommel van een ander op. Onnodig! Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zijn steentje bijdraagt in het huishouden? Het is makkelijker gezegd dan gedaan. In onze blog geven wij jou enkele tips, waardoor jij wel met het gehele gezin kan schoonmaken: 

Kritiek

Normaliter heb jij al meer ervaring in het huishouden, dan je kinderen of je partner, hierdoor liggen irritatie punten op de loer. Want jij zou een taak veel anders oppakken dan dat zij doen. Wellicht probeer je ze wel te helpen, maar tips kunnen al snel als kritiek aanvoelen. Het nare hiervan is dat je het hoogstwaarschijnlijk niet eens negatief bedoelt. 

Het is daarom ook beter om soms niks te zeggen. Zoals de gezegde luidt: er zijn vele wegen naar Rome. Wat we vaak in de praktijk zien, ontstaat er ook vaak irritatie door miscommunicatie. Want “maak de keuken schoon” klinkt voor jou heel logisch, maar kan voor de rest nog een vaag begrip zijn. Probeer daarom zo concreet mogelijk te zijn. Wil jij de ultieme oplossing? Zoek een dan een Schoonmaakster

Te weinig kennis

Deze reden valt in het verlengde van het voorgaande. Denk eens bij jezelf na: als je niet weet hoe iets moet, dan twijfel je er ook aan om ermee te beginnen. Logisch. Zoals we aangaven, taken die voor jou als muziek in de oren klinken, kunnen voor de ander een groot mysterie zijn. 

Je moet je kinderen en of partner inwerken en dat kost tijd. Maar gelukkig hebben wij daar bovenstaand al de oplossing op gevonden. Wees op je hoede als je samen gaat schoonmaken omtrent het geven van kritiek. Want teveel kritiek zorgt voor irritatie. 

Drukte

Iedereen in het gezin is druk met werk, sport en of studie, hierdoor kun jij je bezwaard voelen om ze lastig te vallen met huishoudelijke klussen. Maar hebben zij het zo druk als jij? Iedereen is druk en hierdoor zal het huishouden niet altijd prioriteit nummer 1 zijn. Maar ondertussen moet het huishouden wel gebeuren. Een handige tip: zorg dat je kinderen of partner verantwoordelijk zijn voor hun eigen slaapkamer en bouw dit steeds beetje bij beetje op. Hierdoor zijn ze ook bereid om af en toe steeds meer huishoudelijke taken tot zich te nemen.

Plaats een reactie