Wat te verwachten bij chiropractie therapie?

Veel mensen zijn nog niet zo bekend met chiropractie dus ik zal eerst even uitleggen wat chiropractie inhoudt. Chiropractie is een vorm van een alternatieve geneeswijzen. Er wordt hiermee gericht op specifieke lichamelijke klachten. Het gaat dan bijvoorbeeld om rugklachten, nekklachten en andere klachten die met oorsprong vanuit de wervelkolom, het zenuwstelsel of de spieren en gewrichten komen. Met chiropractie therapie worden deze klachten aangepakt. Doormiddel van verschillende succesvolle methoden worden de pijnklachten verholpen waardoor je weer pijn vrij je dagelijkse dingen kan doen.

Chiropractie methoden
Bij chiropractie wordt gebruik gemaakt van manipulatie technieken. Dit is ook wel beter bekend als kraken. Dit is niet de enige techniek die er gebruikt wordt. Een chiropractor maakt gebruik van meerdere behandeling om je zo van de pijn af te helpen. Tijdens de behandelingen wordt ervoor gezorgd dat de beweeglijkheid van het gewricht te herstellen. Om de juiste technieken te gebruiken wordt er bij Chiropractie Gouda eerst gekeken naar de pijnpunten. Hierna wordt er een behandelplan opgesteld om de pijn te verhelpen.  Er wordt individueel naar elk persoon gekeken en de pijn neemt steeds een beetje meer af na mate er meer behandelingen zijn uitgevoerd.

Wat doet een chiropractor precies
Zoals je al hebt kunnen lezen wordt er allereerst gekeken naar de klachten en pijnpunten in het eerste gesprek. Er worden dan kleine oefeningen gedaan zodat de chiropractor een goed beeld kan krijgen van de klachten en met welke bewegingen je wel en niet pijn hebt.

Na een paar behandelingen wordt er gekeken of er verbetering zichtbaar is. Als dit zo is wordt het behandelplan voortgezet. Is dit niet het geval dan wordt er gekeken of het behandelplan aangepast moet worden of dat een doorverwijzing beter is.

Bron: Chiropractiecentraal.com

Plaats een reactie