Familievakantie in Nederland

Stranden, themaparken en spannende steden. Kindvriendelijker kan het niet!

Als je alleen aan tulpen, joints en voetbal denkt als je aan Nederland denkt, ben je iets vergeten! Nederland is klein, maar absoluut “oho!” Als het gaat om het beleven van een top gezinsvakantie in Europa. Want onze leuke “oranje” buurman wordt niet alleen gekenmerkt door veel water – het noorden en westen van de landsgrens aan de Noordzee en een vijfde van het land is ook bedekt met water! Voor de allerkleinsten zijn er ook talloze pretparken, mooie vlakke fietsroutes en spannende avonturen in de Nederlandse steden.

Maar eigenlijk gaat een gezinsvakantie in Nederland in onze optiek over iets heel anders: “Kinderen” hebben het gemakkelijk in Nederland – ze kunnen hier wild en luid zijn, alleen kinderen. Wij denken: Nederland is een van de meest ouder- en kindvriendelijke landen ter wereld – kinderen onder de 10 hebben hier geen huiswerk, de vele parttime vaders halen hun kinderen regelmatig op van school en er is geen gezonde, suikerarme muesli als ontbijt. maar Hagelslag (kleurrijke hagelslag), die royaal op beboterd witbrood worden uitgesmeerd. Wat een kinderparadijs! 

In ieder geval zullen jij en je boefjes niet opvallen op vakantie in Nederland – het Nederlandse geboortecijfer behoort immers tot de hoogste van Europa. 

Familievakantie

De korte afstanden zijn een enorm voordeel tijdens een gezinsvakantie in Nederland. Het land is niet zo groot. Zo kun je strand, natuur en citytrip met het gezin gemakkelijk combineren. Het favoriete vervoermiddel van Nederlanders is overigens de fiets – fietsen moet daarom deel uitmaken van uw gezinsvakantieprogramma. Vrijwel het hele land ligt niet meer dan een meter boven zeeniveau. De beste voorwaarden voor vlakke, brede fietspaden door een betoverende natuurlijke omgeving.

Stedentrip in Nederland met kinderen: Fietsen is ook veilig voor gezinnen in Nederlandse steden – overal zijn goed ontwikkelde fietspaden. Onze tip voor een vakantie in Nederland met kleine kinderen: leen voor dat absolute Holland gevoel een Bakfiet, een typische bakfiets. Uw mini’s zullen het heerlijk vinden om door u voor in de box door rustieke straten te worden gereden. Overigens kenmerken veel Nederlandse steden zich door hun waterwegen, kanalen genaamd. Een rondvaart mag dus ook in Nederland op het familieprogramma staan. Uw kleintjes zullen zelfs met plezier naar het museum gaan! Vrijwel alle musea in Nederland hebben speciale afdelingen en / of rondleidingen voor kinderen. En mama’s, pas op: mama kan in Nederland kinderkleding kopen. Kent u merken als Kidscase of Imps & Elfs misschien al? Ook de Nederlandse discounter Hema heeft opvallend mooie kinderartikelen, vaak zelfs in biologische kwaliteit!

Het weer op vakantie in Nederland met kinderen: Over het weer kunnen we niets beloven. Helaas is dit net zo inconsequent als bij ons. Nederlanders houden op elk moment van het jaar van de zee en de toffe strandtenten zijn vaak het hele jaar door in het seizoen, in tegenstelling tot Zuid-Europa. En wat is er mooier dan in een rustiek strandcafé in rubberen laarzen te stoppen na een wadwandeling en te smullen van kibbeling (stukjes vis gebakken in beslag). Er is ook tartaarsaus en frietjes. Samen met Pannekoeken en Poffertjes precies het juiste voor delicate kleine drie-kazen. Over kaas gesproken: maak je geen zorgen, jullie grote jongens krijgen hier op vakantie in Nederland ook meer te bieden dan alleen Antje’s Gouda: Nederland staat bekend om zijn vele creatieve restaurants met een goede internationale keuken. 

Meer goedkope dagjes uit

Als je op zoek bent naar meer, en vooral naar een goedkoop dagje uit met gezin, dan raden we je aan een te kijken naar de kortingskaart van Napas.nl. Veel korting met deze kaart op veel dagjes uit.

Plaats een reactie