Besparen op je autoverzekering

Een auto verzekeren is heel belangrijk, en gelukkig eenvoudig om te doen! Maar welk pakket is het juiste pakket voor jou? Is de prijs die je betaalt reëel? Denk goed na voordat je een autoverzekering afsluit, zo bespaar je een hoop geld. 

Keuze autoverzekering 

In Nederland ben je verplicht om je auto te verzekeren. De meeste mensen kiezen voor een WA verzekering. Een WA verzekering is voor auto’s die ouder zijn dan 12 jaar, dit is de goedkoopste optie. Ook schade die jij veroorzaakt bij andere mensen tijdens het rijden, wordt bij deze verzekering vergoed. Voor een jongere auto, tussen de 6-12 jaar, is het verstandig om te kiezen voor een Beperkt Casco dekking. Hierbij ben je ook meteen verzekerd voor branden en explosies. Maar ook voor diefstal en inbraak, storm en beschadigingen door het weer. Als je een auto hebt die nog heel nieuw is, 6 jaar en jonger, kies dan voor een All Risk verzekering. Je bent verzekerd voor alle soorten aanrijdingen, ook de schade voor je eigen auto. Daarnaast ben je verzekerd voor vandalisme. Dit is de duurste verzekering per maand. Het kan lonen om je autoverzekering te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste autoverzekering van Nederland hebt die goed bij je past. 

Aanvullende dekkingen 

Het is mogelijk om je autoverzekering uit te breiden. Voor een klein bedrag per maand extra, kun je je auto extra verzekeren. Dit kan bij alle soorten verzekeringen. Hieronder bespreken we wat de opties zijn voor een aanvullende verzekering. 

  •  ANWB : De ANWB heeft bijvoorbeeld een pechhulp. Dit is handig als je veel op de weg bent en een peer pech hebt. ANWB zorgt bijvoorbeeld voor vervangend vervoer. Het kan ook zijn dat ze ter plekke jouw auto repareren, zodat je weer verder kunt. 
  •  Inzittendenverzekering: Heb je vaak mensen die met jou meerijden? Dan is het handig om voor een inzittendenverzekering te kiezen. Ook voor de passagiers die in jouw auto zitten, ben je op dat moment verzekerd. 
  •  Rechtsbijstand: Naast de verzekering van het verkeersongeluk, ben je ook verzekerd bij conflicten. Je ontvangt bij deze verzekering namelijk juridische hulp in zowel Nederland als in het buitenland. 
  •  Verlengde Nieuwwaarde of Verlengde Aanschafwaarde: Bij deze verzekering is het mogelijk om bij diefstal een nieuw voertuig te kopen van een gelijkwaardige waarde. 
  •  Vrije reparatiekeuze: je bepaalt naar welke garage je de auto brengt zonder bij te betalen. 

Plaats een reactie